66. Сајам књига

У календару културних дешавања југоисточне Европе централно место већ деценијама припада Међународном београдском сајму књига. Ова регионално највећа манифестација посвећена књизи бави се промоцијом књижевног стваралаштва и образовања, културном разменом са иностранством и покретањем актуелних књижевних и друштвених питања.

Неформално познат као празник књиге, Сајам књига сваке године угости најзначајније домаће и бројне иностране писце и издаваче, који представљају своја стара издања и актуелну продукцију.

Важно обележје Сајма књига је богат пратећи програм. Кроз бројне промоције, презентације, предавања, округле столове и трибине, стручној и широкој публици учесници представљају низ тема важних за књижевност, издаваштво и културу.

И овога пута Сајам су посетили ученици наше школе у пратњи наставника, а група ученика, полазника новинарске секције, присуствовала је промоцији монографије “Сергије Лукач – Прометеј новинарства” на позив Факултета за спортско новинарство и Службеног гласника. Сергије Лукач је био оснивач катедре за новинарство на Факултету политичких наука.

Нађи ученици упознали су и познатог спортског новинара Небојшу Вишковића који је био веома љубаза и са њима провео неколико минута у пријатном разговору. Биће то моменти које ће памтити.