Како постати спортски новинар

Данас је зборницу наше школе испунила младост, лепота, радозналост… Ученици четвртог разреда Пете економске школе, Гимназије “Патријарх Павле” и Дванаесте београдске гимназије дошли су нам у гости и уз наше матуранте и полазнике новинарске секције учествовали у трибини “Како постати спортски новинар”, трагајући за одговорима на питања: Како постати новинар, а како спортски новинар? Које вештине и знања треба да поседује особа која жели
 да се бави овим послом? Да ли је пресудна љубав према спорту? У ком тренутку један млади човек треба да се определи чиме ће се бавити? 
О свим тим питањима разговарали су са стручњацима из области новинарства и спортског новинарства: проф. др Радивојем Петровићем, проф. др Биљаном Витковић, доц. др Предрагом Бајићем, асистентом Урошем Селенићем и једним од свршених студената новинарста на Факултету за спортско новинарство. Веома пажљиво су слушали излагања говорника и постављали питања.
Трибину је организовала наставница Бранка Вуковић, руководилац новинарске секције, уз велику помоћ и подршку директорке школе Бојане Стевановић. На тај начин ученици су стекли нова сазнања, упознали се и дружили, многи међу њима први пут присуствовали трибини, а наша школа проширила сарадњу са средњим школама из окружења на пољу каријерног вођења.