Недеља сећања и заједништва у МШ „Радоје Дакић“

Ученици и запослени су од 7. до 10. маја 2024. године кроз различите активности обележили.Недељу сећања и заједништва, чији је циљ одавање поштовања жртвама, подршка њиховим породицама, пријатељима и широј заједници.

Министарство просвете позвало је школе, да годину дана од свирепих злочина у Огледној основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду, у Дубони и Малом Орашју, а седам месеци од страшног злочина у Нишкој Бањи, у Недељи сећања и заједништва, активно изразе поштовање према трагично прекинутим животима.

Наша школа је  током ове недеље реализовала различите активности које су усмерене на неговање културе сећања, развој и промоцију хуманости, емпатије, толеранције, поштовања и дијалога.

У Недељи сећања и заједништва у школи су организоване активности на часовима одељењског старешине и на редовној настави.

На часу информатике и рачунарства, ученици првог разреда и наставник Драган Шарановић, су након разговора о осећањима и личним доживљајима ових догађаја, уз помоћ вештачке интелигенције, направили филм и слике који су приказали њихове емоције.

Избором кључних речи и описмом споствених осећања и размишљања, утицали су на резултат, филм и фотографије.

Након добијеног резултата, настављен је разговор о томе да ли је вештачка интелигенција успела да препозна и пренесе њихове емоције.

Резултати су пред вама.