Организовани одлазак на 65. Сајам књига

У складу са овогодишњим слоганом, 35 ученика наше школе, уз професоре српског језика и књижевности Бранку Вуковић и Горана Богдановића, вратило се Сајму књига у жељи да упије атмосферу, ослушкује жагор у халама у којима су се након две године паузе поново окупили писци, издавачи и читаоци, али и да осети под прстима текстуру хартије тек, посебно за ову прилику, штампаних књига. „ПОВРАТАК НАПИСАНИХ“ уприличен је на велико задовољство поштовалаца књижевног, али и неких других израза.
За неколико сати, колико су на сајму провели, наши ученици су купили жељене књиге, обишли сва штандове ( највише им се допао штанд издавачке куће Urban Art), сусрели се са својим вршњацима из других школа, а на једном од штандова разговарали са својом наставницом социологије, која и сама пише.
Од нових наслова који су се на сајму појавили, посебну пажњу привлачи монографија приређена поводом стогодишњице рођења Душка Радовића, а од значајних имена савремене српске писане речи виђени су Матија Бећковић, Душан Ковачевић, Љубивоје Ршумовић, Милена Марковић, Горан Петровић, Владимир Кецмановић, Ђорђе Матић, Муарем Баздуљ, Радослав Петковић и други.