Конференција „Стручно образовање у Србији – оспособљавање за будућност“

Конференцију „Стручно образовање у Србији и оспособљавање за будућност“ организовали су Министарство просвете Владе Републике Србије, Привредна комора Србије (ПКС), Аустријска агенција за образовање и интернационализацију и Аустријска привредна комора, које већ 20 година сарађују  у области средњег стручног образовања.

На конференцији је на стручном нивоу разговарано о ефектима бројних глобалних промена и њиховом утицају на системе стручног образовања, као и о факторима за ефективно савладавање свих надолазећих изазова.

Ђукић Дејановић је, отварајући конференцију „Стручно образовање у Србији и оспособљавање за будућност“, рекла да се концепт планова и програма средњег стручног образовања заснива на обезбеђивању оптималног односа општег, стручног и практичног знања у датој дисциплини.

Амбасадор Аустрије у Србији Кристијан Ебнер истакао је да у време брзог технолошког развоја и дигитализације „бити спреман за будућност“ није само слоган, већ неопходност.

Ебнер је рекао да Србија последњих неколико година посвећује доста пажње активностима којима се спрема за будућност – улаже у иновације, истраживања, развој, нове технологије, дигитализацију и образовање.

Као један од говорника у дискусији на панелу са темом: Због чега је стручно образовање младима интересанто, учествовала је ученика наше школе Јована Мијалковић са образовног профила техничар за индустријску роботику и представила нашу установу на најбољи начин.

Међу присутнима на конференцији биле су Мирјана Лажетић, Јованка Ковачевић и директорка школе Бојана Стевановић.