Вести

ЗА ВАНРЕДНЕ УЧЕНИКЕ-ПОМЕРЕН РОК ЗА ПОЛАГАЊЕ МАТУРЕ

ОБАВЕШТАВАМО СВЕ ВАНРЕДНЕ УЧЕНИКЕ  ДА ЈЕ ЗБОГ ПРЕПОРУКЕ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ДА СЕ ПРОДУЖИ ЗИМСКИ ШКОЛСКИ РАСПУСТ, ИСПИТНИ РОК ЗА ПОЛАГАЊЕ МАТУРСКИХ ИСПИТА ПОМЕРЕН ЗА НЕДЕЉУ ДАНА. НОВИ РАСПОРЕД МОЖЕТЕ НАЋИ НА САЈТУ ШКОЛЕ У ОДЕЉКУ ЗА ВАНРЕДНЕ УЧЕНИКЕ.
Опширније

ПРОДУЖЕН РАСПУСТ

ОБАВЕШТАВАМО СВЕ УЧЕНИКЕ И ЗАПОСЛЕНЕ ДА ЈЕ НА ПРЕПОРУКУ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗБОГ СМАЊЕЊА РИЗИКА И ИЗЛОЖЕНОСТИ ЂАКА ВИРУСУ ГРИПА РАСПУСТ ПРОДУЖЕН  И СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ, ОДНОСНО ДА СЕ НАСТАВА НЕ ОДРЖАВА ОД 18. ДО 24. ФЕБРУАРА. ПРВИ РАДНИ ДАН БИЋЕ 25. ФЕБРУАР И ТО ПО СЛЕДЕЋЕМ РАСПОРЕДУ: ПРЕ ПОДНЕ II И IV ГОДИНА ПО ПОДНЕ I И III ГОДИНА
Опширније

Посета Акваријуму и тропикаријуму

Посета Акваријуму и тропикаријуму је реализована у организацији Тима за заштиту животне средине у сарадњи са Асоцијацијом ронилачких Инструктора Србије и Акваријумом и тропикаријумом из Београда. У петак 14. децембра су по два ђака из сваког одељења школе у пратњи два наставника присуствовала упознавањем са изложеним биљкама и животињама у Акваријуму а погледали су и неколико филмова који су били приказани на Фестивалу кратког подводног филма који се одржава сваке године у Београду.
Опширније

ЕДУКАЦИЈА О ПРАВИЛНОМ УПРАВЉАЊУ МОТОЦИКЛИМА

У Машинској школи „Радоје Дакић“ у Раковици данас је одржана едукација о правилном и безбедном управљању мотоциклима. Акција је намењена ученицима првих и трећих разреда ове школе, а едукацију је држао Иван Бојовић из Агенције за безбедност саобраћаја задужен за мотоцикле. Осим учења како се правилно и безбедно управља двоточкашем, ученици су имали прилику да виде скутере на електрични погон, као и правилну употребу сигурносне опреме за мотоцикле.
Опширније

Фестивал науке

И ове године две групе ученика наше школе посетиле су Фестивал науке. Једну групу је водила наставница физике Светлана Вуковић, а другу наставница математике Марија Нешковић и наставница стручних предмета Мирјана Лажетић.
Опширније

Одељење II3 у посети Музеју Никола Тесла у Београду

Музеј Николе Тесле у Београду је отворен за јавност 20. октобра 1955. године и био је први технички музеј у Југославији. Овом приликом представљена је стална поставка на којој су посетиоци могли посматрати верно израђене моделе по Теслиним нацртима. Музеј Николе Тесле је данас по свему јединствена институција науке и културе у Србији а и у свету. Једини је музеј који чува оригиналну и личну заоставштину Николе Тесле. Поседује следеће изузетно вредне колекције: Преко 160.000 оригиналних докумената Преко 2000 књига и часописа Преко 1200 историјско-техничких експоната Преко 1500 фотографија и стаклених фотоплоча оригиналних техничких Преко 1000 планова и цртежа Кроз интересантну анимацију преко петнаесто минутног филма и занимњивог излагања љубазног кустоса музеја, ученици II3 одељења наше школе су се упознали са најпознатијим Теслиним изумима као што су: Теслин трансформатор (и…
Опширније

Умрежавање рачунара у кабинетима

У циљу унапређења наставе и подизања услова за извођење часа, почели смо са умрежавањем рачунара у кабинетима. Прво ће бити умрежени рачунари у рачунарским кабинетима, а након тога планирамо да умрежимо и све остале рачунаре који се користе у настави. Овај озбиљан посао почели смо летос повезивајући хардвер за умрежавање у кабинету бр. 52. Након тога смо и софтверски повезали професорски са ученичким рачунарима. Софтвер је написао ученик треће године Милан Вијештица. Овај пројекат је изведен у оквиру информатичке секције.
Опширније

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ О ПОЧЕТКУ НАСТАВЕ У ШКОЛСКОЈ 2018/19. ГОДИНИ

Обавештавамо ученике и родитеље да настава у новој школској години почиње 3.9.2018. год. по сменама: ПРЕ ПОДНЕ од 8 часова               1. и 3. разред ПО ПОДНЕ од 14:15 часова          2. и 4. разред. Срећан почетак нове школске године.
Опширније

Распоред полагања матурских испита у августовском року школске 2017/2018.године

ПРИЈАВЉИВАЊЕ МАТУРСКИ ИСПИТА   је у ПЕТАК 24.08.2018.године у временском периоду од 900 до  1200сати код помоћника директора. [embeddoc url="http://www.msradojedakic.edu.rs/wp-content/uploads/2018/08/Raspored-polaganja-maturskog-ispita-AVGUST.docx" download="all" viewer="microsoft"]
Опширније