Вести

Слаткиш за дечији осмех

Ученици наше школе учествовали су на хуманитарном турниру који је организовао ученички парламент Средње занатске школе уз подршку актива наставника физичког васпитања Средње занатске школе и сарадњу са Српским савезом за рекреативни спорт особа са инвалидитетом.
Опширније

МЕФ лига знања

Прва радионица од пет, коју организује Факулте за примењени менаџмент, економију и финансјие, одржана је у просторијама Општине Раковица. Наших 14 ученика подељено у четири групе учествовало је у раду.
Опширније

Енергетска ефикасност

Конференција о обновљивим изворима електричне енергије одржана је у Сава центру. Конференцији су присуствовали и ученици наше школе у пратњи наставница Снећане Чворо и Светлане Ковачевић.
Опширније

ECAP поклонио три стипендије средњим школама у Србији

ECAP сервисни центар у Рипњу обележио је пет година свог рада у Србији и том приликом доделио је три стипендије средњим школама, а које ће бити додељене најбољим ђацима. Стипендије за обуку добиле су Машинска школа Радоје Дакић из Раковице, тродневна обука, Средња техничка школа из Руме, дводневна обука, а једнодневну обуку добила је Техничка школа из Пирота. https://beleske.com/ecap-poklonio-tri-stipendije-srednjim-skolama-u-srbiji/
Опширније

„Мајстори програмирања”

У просторијама Канцеларије за младе Града Београда 11. септембра, са почетком у 18.00, одржан је завршни догађај пројекта „Мајстори програмирања”. Удружење iSerbia је организовало ову бесплатну онлајн школу програмирања за преко 1000 ученика под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација. Школа је намењена ђацима широм Србије, узраста од 12 до 19 година. Свеукупни победник Михаило Анђелић, који је креирао вебсајт „Портфолио" је ученик треће године Средње машинске школе „Радоје Дакић” у Раковици. Он ће наставити усавршавање путем стручне праксе у iAkademiji. https://www.iserbia.rs/majstori-programiranja-onlajn-kurs/ovo-su-nasi-najbolji-mladi-majstori-programiranja
Опширније