Ученици одељења 4/3 у посети Клетт ЕДУ

Ученици 4/3 одељења занимања Техничар мехатронике, у пратњи предметних наставника Јелене Жупањац и Небојше Милојевића, били су у периоду од 10 до 13 часова у стручно-наставној посети тренинг центру за стручно образовање Кlett Edu. Кlett Edu је образовно-иновативни центар који се бави обуком у области мехатронике, и налази се у центру града на Зеленом венцу.

Ученицима је представљен концепт и начин рада центра, као и да је обука у Кlett Edu заснована 80% на практичним сазнањима и вежбама са сталним унакрсним теоријским проверама. Ученици су упознати  и са могућношћу да у Кlett Edu наставе даље образовање за добијање V степена стручне спреме занимања мехатроничар.

Упознати су са референцама и кадром тренинг центра као и осталим бенефитима које нуди Кlett Edu својим полазницима, као што је запослење полазника у светски познатим компанијама код нас којима је потребан кадар ове врсте

Након кратке презентације ученици су имали показни пример практичних вежби из повезивања и програмирања ПЛЦ-а типа ФАТЕК. Ученици су подељени у групе радили конкретни задатак где су могли да се упознају укратко са начином рада и обучавања у тренинг центру.